Prajitura Lenesului

de cook_and_smile in Prajituri, 26 Mar 2014 | 19775 vizualizari

 

Daca esti in criza de timp , ti-o recomand cu caldura. :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 12 linguri gris (cu varf)
  • 500 ml lapte
  • esenta vanilie
  • lamaie rasa
  • un cub unt pentru tapetare tava
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lenesului:

Pentru blat :se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dizolva zaharul si incepe sa se ingroase.Se amesteca spuma de albusuri cu cea de galbenusuri , se adauga grisul si coaja rasa de la o lamaie.Luati o tava (eu am folosit una de 25cm/15 cm) pe care o tapetati cu putin unt , presarati putin gris , dupa care se toarna compozitia.Se da la cuptor(180 grade) pentru max 30 de minute .Cand prajitura este gata , lasati-o sa stea 10 minute .

Pentru insiropare:laptele se fierbe cu esenta de vanilie , se lasa putin la racit , dupa care se toarna peste blatul de prajitura.In cateva secunde vom vedea cum creste volumul blatului .

Pentru ornat: eu am folosit 2 tipuri de dulceata, la baza "motului" am pus dulceata de cirese amare ,deasupra 1 lingurita de dulceata gutui .

Prajitura e si mai buna , atunci cand este rece.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Nu puneti laptele fierbinte peste blatul fierbinte, va iesi un terci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lenesului" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezele