Panna cotta cu zmeura

de vio_dreams in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 22183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 600 ml frisca lichida
  • 3 linguri esenta rom
  • 300 gr zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu zmeura:

Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam in cupe trei sferturi din compozitie. Dam la frigider dar nu pana se intareste de tot ci doar cat sa se inchege putin, sa nu mai fie lichida compozitia.

Intr-un vas punem zmeura impreuna cu zaharul si le dam in cateva clocote pana capata consistenta unui sos.

Lasam sa se raceasca si apoi punem cate 2-3  linguri  in fiecare cupa, peste panna cotta.

Turnam deasupra compozitia de panna cotta ramasa.

Dam la frigider pana se intareste. Decoram cu zmeura si eventual frunzulite de menta. Se serveste rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata alba