Papricas de pui

de -Licurici- in Pui, 15 Mar 2018 | 4424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui de tara;
  • 2 cepe (1 galbena, 1 rosie);
  • 1 ardei capia;
  • 1 lingurita pasta de ardei chilli;
  • 2 linguri pasta de rosii;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 4 linguri smantana grasa;
  • boia iute, dulce si afumata;
  • fulgi de chilli;
  • sare;
  • patrunjel.
  • Pentru galuste:
  • 1 ou,
  • 1 lingura ulei,
  • 100 g faina,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.

Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita si se adauga ceapa si ardeii, taiate cubulete.

Se calesc putin, apoi se adauga boiaua, fulgii de chilli, sarea, pasta de ardei si pasta de rosii, apoi carnea.

Se adauga apa, cat sa acopere tot si se lasa sa fiarba, la foc mediu, 50-60min.

Daca scade prea mult, se mai adauga apa.

Cand este fiarta carnea, se scoate intr-un alt vas.

Cele doua smantani se amesteca cu zeama in care a fiert carnea, punandu-se putin cate putin, pana ajunge la aceeasi temperatura.

Sosul rezultat se pune pe foc pentru cateva minute.

Intre timp, se pregatesc galustele de faina.

Se bate oul spuma cu sarea, apoi se adauga uleiul si faina. Se ia cu furculita din aluat si se pune intr-un vas cu apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, se scot.

Galustele se adauga in sos, la fel si carnea. 

Se mai lasa pe foc 2-3 min., apoi se adauga patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu lapte