Parfum din insule

de yafa in Prajituri, 27 Iul 2010 | 6077 vizualizari

 

O prajiturica aromata si pufoasa

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 65ml de ulei
  • 7linguri de zahar
  • 100ml de apa
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200g de ananas( eu am folosit rondele scurse din compot)
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 70g de maizena
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 180g de faina
  • 1 praf de copt
  • 4 albusuri
  • 1lingura de zahar tos
  • 5 linguri de zahar pudra  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfum din insule:

Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa.

Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face un pic cocoloase, amestecati bine .

Varsam totul intr-o tava tapetata cu hartie si coacem la 180°C , incercam cu scobitorea.

Taiam ananasul in bucatele foarte mici, adaugam cele 4 linguri de zahar si punem la foc potrivit pana devine confiat, prins ca intr-un sirop scurt. Lasam sa se racoreasca putin si asezam peste prajitura coapta.

Batem albusele cu un praf de sare si o lingura de zahar tos, cand formeaza spuma alba adaugam zaharul pudra si lasam pana devine o masa lucioasa asemanatoare a celei de bezele. Asezem peste ananas si dam la cuptor pentru 15-20 de minute la 150°C, cat sa prinda putina culoare.

Retragem prajitura din cuptor si o asezam sa se racoreasca pe un grilaj. Taiam dupa ce s-a racit si servim. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfum din insule" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Microundata