Pasca cu branza,crema de smantana si nuca

de Rocsi in Prajituri, 24 Apr 2011 | 8439 vizualizari

 

Mi-a povestit o doamna de reteta asta si m-a tentat de cum am auzit de ea...pot sa va zic ca e cea mai buna pasca pana in momentul de fata pe care am mancat-o vreodata!!!Pare dificil de facut la prima vizualizare ,dar e foarte usor de realizat.

 

INGREDIENTE

blat:
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde(sa fie un aluat tare,nelipicios,sa puteti face o foaie)
  • 1 esenta vanilie
umplutura de branza:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3-4 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • 250 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta rom
  • stafide(astea nu sunt obligatorii)
crema de smantana:
  • 1 borcan 800 gr smantana mai groasa
  • 2-3 linguri gris
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie
pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza,crema de smantana si nuca:

Intai de toate operatiunile ,cu o seara inainte pregatiti smantana.

intr-un bol puneti faina de porumb.

peste faina puneti o sita ,iar pe sita un prosop de bucatarie curat.

turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi,dimineata,si se scurge bine.

dimineata o luati din prosop(ea se strange ca un ghem,se face ca o crema de branza)si o puneti in frigider.

Acum incepem prepararea propriu-zisa a pastii:

blat:

amestecam galbenusul cu zaharul si untul,pana ce zaharul se topeste.

apoi punem smantana si uleiul si le amestecam bine.

la urma punem praful de copt,esenta si faina treptat.

amestecam bine toate ingredientele.

punem aluatul intr-o punguta si il dam putin la frigider.

umplutura branza:

batem ouale spuma cu zaharul.

amestecam branza bine cu mana(sa  nu ramana bucati mari),iar peste ea turnam ouale batute.

adaugam faina,gris,coaja de lamaie,esenta,stafidele si spraful de copt.

incorporam bine ingredientele si obtinem o crema de branza.

crema de smantana:

mixati smantana scursa bine.

apoi o mixam cu zaharul treptat.

adaugam si galbenusurile unul cate unul.

la urma punem faina,grisul si esenta.

le mai mixam putin cat sa le incorporam.

Luam o tava mare de aragaz.

o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

luam aluatul si intindem o foaie subtire pe care o asezam pe fundul tavii,si o intepam cu furculita din loc in loc.

turnam branza si o intindem uniform.

peste branza punem crema de smantana si o uniformizam.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

albusurile le batem spuma,tare.

apoi adaugam si zaharul treptat ,apoi nuca macinata.

Cu 10 minute inainte de a fi gata pasca,o scoatem din cuptor si intindem bezeaua pe intreaga suprafata.

o mai dam putin la cuptor cat sa prinda o crusta aurie.

cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

serviti pentru ca e nemaipomenit de delicioasa!!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza,crema de smantana si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu branza dulce