Pasta de zahar, trandafiri, flori si frunze

de alba_zori in Torturi, 25 Mar 2013 | 37747 vizualizari

 

Am facut si eu pasta de zahar pentru ca vreau sa fac un tortulet frumos.Fac pregatiri si ma invat singura sa fac flori, m-am decis sa fac numai trandafiri, dar nu sunt sigura daca albi sau rosii. Sper sa va placa florile mele si ca am fost destul de clara cum le-am facut. Sper sa imi dati voi cate o idee

 

INGREDIENTE

  • Pentru pasta de zahar:
  • 450 gr zahar pudra cu amidon plus 50 grame de adaugat pe parcurs
  • 70 gr miere de albine
  • 6 gr foi de gelatina
  • 30 gr apa sau lapte
  • 15 gr unt sau ulei de floarea soarelui
  • culori alimentare verde si negru pentru frunze
  • rosu pentru trandafirii rosii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de zahar, trandafiri, flori si frunze:

Cantarim ingredientele foarte bine si dam prin sita zaharul pudra.

Intr-o tava punem apa foarte rece si lasam la inmuiat foile de gelatina 10 minute, pana isi tripleaza volumul. Dupa care o scurgem de apa, strangand-o bine in mana.

Intr-o craticioara punem gelatina cu putina apa sau lapte 30 ml impreuna cu uleiul si mierea, incalzim putin pe foc mic pana se dizolva bine si devine un sirop, nu lasam sa fiarba.

Adaugam siropul la zaharul pudra si amestecam foarte bine pana devine o compozitie omogena, mai adaugam si putin zahar pudra cam 50 gr pana devine o minge nelipicioasa si facem testul: daca ne raman degetele imprimate in pasta de zahar este gata pregatita pentru odihna.

O invelim cu doua straturi de folie alimentara si lasam la odihnit chiar 2 zile intr-un loc rece in dulap, nu la frigider! Daca avem graba atunci doar o zi. Se poate tine chiar pana la 2  sau 3 luni, nu se strica, zaharul ajuta foarte mult la mentinerea ei!

Dupa ce se odihneste foarte bine putem colora cu rosu pentru flori rosii, cu verde si negru pentru frunze sau lasam ceva alb pentru flori albe, dupa preferinta.

Trandafirii i-am facut in felul urmator:

Am intins o bucatica de pasta de zahar cu ajutorul lemnului, intre doua foli transparente. Am facut cu forma de taiat biscuitii o forma de floare, care am taiat-o cu o foarfeca la inchietura petalelor, ca sa fie petalele mai definite. Am lucrat-o putin cu ajutorul unui instrument cu bila la varf. Am pus putin zahar pudra ca sa nu se lipeasca si am intors. Am invartit floarea si cu ajutorul unei scobitori am intors cele doua margini ale fiecarei petale, am intors-o din nou si am piscat putin varfurile petalelor ca sa fie mai triunghiulare.

Am facut o mingiuta din pasta de zahar si am subtiat-o la varf. Am pus mingiuta in mijloc la floarea mea si am lipit cu putina apa petalele pregatite pana am format un trandafir. Petale mai mici pentru interior si petale mai mari pentru exterior.

Am colorat putina pasta de zahar cu verde si negru,putin zahar pudra si am intins-o,am facut formele de frunze. Am facut ridurile frunzelor si asezat dedesubtul florilor,le-am lasat la uscat in folie transparenta si argintie in forma data,dupa o zi s-au uscat si se pot folosi la torturi de frumusete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahar, trandafiri, flori si frunze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

alba_zori 1

31.03.2013, 09:38

multumesc vecinica mea draga,te pup dulce

RuxyRux 1

31.03.2013, 12:10

Minunat! Foarte migalos insa rezultatul e deosebit! Felicitari!

marcelika 1

04.11.2013, 23:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar