Paste cu fructe de mare

de Roxana in Fructe de mare, 20 Mai 2010 | 9246 vizualizari

 

e prima data cand fac si au iesit asa de bune...le-am devorat pe loc .......cu pozele m-am chinuit putin ca era seara, mai aveau si aburi :))

 

INGREDIENTE

  • 500gr fructe de mare
  • o ceapa medie
  • 2-3 caciulii de usturoi
  • jumatate pahar vin alb
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de margarina
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie.

Intr-o cratita mai lata sau intr-o tigaie wok bine incinsa, punem margarina si 2 linguri ulei de masline. Cand margarina s-a topit adaugam ceapa si calim pana devine lucioasa.

Punem fructele de mare(spalate intr-un jet de apa rece si uscate pe un prosop de hartie) cu inca 2 linguri ulei de masline si lasam 2 minute la calit.

Adaugam apoi vinul, condimentam cu sare si piper,punem patrunjel verde si mai lasam 2 minute la foc.

Dupa punem smantana si usturoiul si mai lasam un minut la foc.

Scoatem pastele,le spalam intr-un jet de apa rece si le punem peste sos.

Servim imediat cu patrunjel presarat si unu/doua pahare de vin :)

TIPS-URI

1

fructele de mare cumparate din supermarket de obicei sunt gatite, de aia trebuie sa ne grabim cu sosul, altfel riscam sa se faca papara :)

2

eu am pus cam multe paste si au cam absorbit sosul. deci puneti chiar pt 2 persoane daca va plac multe fructe de mare sau pt 3 daca le vreti mai lungite :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

PapaBun 1

20.05.2010, 17:50

roxana, ok atunci, daca nu ai mai facut, e bine sa stii urmatoarele, cand faci paste cu fructe de mare:


- nu folosi decat ulei de masline extravirgin, niciodata in combinatie cu unt sau cu margarina, doar ulei de masline, ATAT;
- e de preferat la fructe de mare sa folosesti paste de tip lung, nu mici;
- daca fructele de mare sunt pregatite, nu e nevoie sa le tii doua minute in ulei incins, e prea mult; doar le perpelesti un pic, maximum un minut;
- incearca sa pui putin usturoi la inceput, majoritatea pune-l fresh, cand adaugi pastele fierte peste amestecul de fructe de mare; isi va pastra mai bine gustul si va avea mai multe vitamine, fata de varianta prajita.
Bafta!

Roxana 1

20.05.2010, 20:39

oau PapaBun multumesc!!apreciez ca tiai facut timp sami dai sfaturi. imi plac is fructele de mare si pastele si saracele merita sa fie facute cat mai bine

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 11:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu creveti