Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

de Rocsi in Fusilli, 19 Aug 2021 | 6427 vizualizari

 

Ce pregatim pentru cina de astazi? Cum nu prea aveam un preparat anume in plan, mi-am amintit de niste paste in 3 culori cumparate recent, asa ca le-am pregatit pe aceastea. Aveam ingrediente prin casa, dar am zis ca putin  muschiulet afumat ar da un gust mai bun. Asa ca imediat am mers la carmangeria de langa bloc, am luat niste muchiulet si am facut pastele pentru cina. Grozav de bune au fost!

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 250 gr muschi file
  • 500 gr suc de rosii de casa sau pasata
  • 400 gr paste (fusilli in 3 culori am folosit)
  • 250 gr cascaval cu mozzarela rasa
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor:

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine de apa.

In acest timp pregatiti sosul. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul descojit il dati pe razatoarea mica. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Muschiul file il taiati cubulete.

Intr-o cratita puneti uleiul de masline. Adaugati ciupercile, ceapa verde si morcoul. Le sotati 2-3 minute la foc potrivit. Adaugati putina apa, din cea in care au fiert pastele, lasati sa fiarba 5 minute legumele. Puneti muschiul file si sucul de rosii. Amestecati bine, presarati sare, piper si oregano. Lasati sa fiarba la foc mic 3-4 minute. Adaugati pastele, invartiti bine, le mai lasati pe foc 2 minute. Le dati deoparte cand sunt gata.

Pregatiti un vas de ceramica. Rasturnati pastele si le nivelati. Deasupra presarati banzeturile rase.

Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 20 de minute, pana prind o crusta aurie. Le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreaca putin, apoi pot fi servite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Adi 1

21.08.2021, 14:03

Foarte bune!

mirela0911 1

22.08.2021, 15:44

Ne plac tare mult acest gen de paste!

Rocsi 1

22.08.2021, 16:20

Multumesc, dragi bucatarasi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu paste si carne tocata