Pastrama de pui

de katty in Mezel de casa, 7 Feb 2020 | 5745 vizualizari

 

Este prima data cand am incercat sa fac o pastrama de casa, dar cu siguranta nu si ultima pentru ca gustul a meritat zilele de asteptare pana cand a putut fi mancata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui fara oase si piele
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 6 linguri sare de sac
  • 1 l apa
  • 100 gr zahar
  • condimente pentru pui(usturoi, coriandru,boia, rozmarin, maghiran, piper)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un vas si acoperim cu lichidul racit. Adaugam si cativa catei de usturoi.

Punem  un capac si dam vasul la rece pentru cel putin 48 de ore, intorcand din cand in cand carnea in lichid. Scurgem bine carnea din saramura  si o condimentam cu amestecul de condimente pentru pui. Invelim fiecare bucata in hartie de copt si le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru o ora la 160 grade C, apoi desfacem hartia de copt si le mai lasam 20 de minute. Scoatem bucatile de piept de pui, le lasam la racit, apoi le invelim in hartie si le pastram la rece. Putem sa le consumam imediat, dar sunt mai bune dupa 2-3 zile.

TIPS-URI

1

dupa taiere pastrama se poate pastra la rece aproximativ 3-4 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui