Pastrav la gratar

de mihaelar63 in Pastrav, 12 Sep 2021 | 3989 vizualizari

 

 
    ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
Sezon de toamna, sezon de pus pe iarna. Am fost la gradina sa coacem vinete. Timp prea putin de gatit si altceva sau de pierdut vremea. O idee foarte buna a fost pastravul la gratar. L-am condimentat de acasa si l-am servit cu mare pofta preparat la gratar !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 patrav mare [700 gr ]
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 2 lamii
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
  • rosii cherry
  • ardei iuti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

  1. Pastravul mare l-am curatat si spalat.
  2. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline.
  3. Cu acest amestec se ung bucatile de peste pe ambele parti.
  4. La sfarsit se condimenteaza cu piper amestecat cu coaja de lamaie.
  5. Am impachetat frumos pestele in folie alimentara si l-am dus la gradina.
  6. Sotul a copt pestele la gratar.
  7. La servire am pus alaturi cealalta lamaie .
  8. Am servit alaturi de ardei si rosioare gasite in gradina.
  9.  Cine nu a condus, s-a racorit cu o bere rece de calitate . Celalalt ....
  10.  Dupa munca si rasplata !!! :d
  11. Ne-am bucurat de o masa simpla dar de calitate si deosebit de savuroasa !!!

TIPS-URI

1

La decor puteti folosi diverse flori. Asta cu conditia sa fie comestibile.

2

Eu am folosit galbenele. Acum scriind, mi-am amintit ca am vazut oreteta unde erau stropite cu ulei, prajite si apoi presarate crocante pe preparatele de carne sau salate !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit