Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline

de Irina in Ton, 29 Noi 2009 | 18996 vizualizari

 

E prima data cand am luat ton proaspat si am cam avut emotii la preparare. In final s-a dovedit a fi un real succes.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de ton
  • 2 lg ulei de masline
  • marar tocat
  • tarhon
  • maghiran
  • nucsoara
  • menta
  • sare
  • piper
  • o legatura de sparanghel
  • 4-5 rosii cherry
  • o mana de masline
  • busuioc tocat fin
  • zeama de la 1/2 lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline:

Am pregatit 4 bucati de ton, le-am condimentat cu sare, piper, maghiran, tarhon, nucsoara si le-am stropit cu ulei de masline. Am incalzit un vas si am pus bucatile de ton la fript fara a mai adauga ulei (e suficient cel cu care a fost stropit tonul). Dupa 2-3 minute am intors bucatile de ton pe partea cealalta si la final le-am scos pe un platou.

Sparanghelul l-am pus intr-un alt vas la inabusit cu putina apa, sare, piper si ulei de masline. Dupa doua minute am adaugat rosiile taiate in doua, maslinele, zeama de lime si la final putin busuioc. Sparanghelul l-am lasat usor crocant.

La final am asezat pe un pat de salata verde cateva fire de sparanghel, cateva rosioare, masline si o bucata de ton, iar menta am presarat-o pe deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Steak de ton proaspat cu legume