Piftie de porc

de Constelatialeu in Porc, 10 Feb 2013 | 28974 vizualizari

 

Inca e iarna si merge o piftie.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 picioruse de porc afumate( adidasi cum se numeau candva)
  • 1 ciolan cu carne afumat
  • 1-2 urechi de porc
  • usturoi
  • dupa caz 1-2 pliculete de gelatina
  • sare daca este cazul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Se spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se linisteasca, se aduna grasimea. Usturoiul (2-3 capatani, cat vrem de intens gustul de usturoi) se curata si se piseaza, se adauga in zeama.

Eu am folosit si 2 pliculete de gelatina, am ratat inchegarea altadata si am zis ca e mai sigur sa pun si 2 pliculete de gelatina.

Asezam canea in vase, apoi turnam zeama trecand-o printr-o strecuratoare, sa nu aiba impuritati (bucatele de os sfaramat, usturoi). O lasam la rece pana a doua zi, cand se serveste cu placere. Chiar imi place tremurata asta, o mannac cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:10

reisnaor_2006 1

22.12.2014, 09:36

AurelMunteanu 1

05.01.2019, 21:48

Nu cred că se adaugă grăsimea, se elimină cât se poate. Greşesc?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume asortate si carne de porc in aspic