Pilaf cu 7 arome

de radu_popovici in Mancaruri de post, 30 Apr 2011 | 4799 vizualizari

 

Reteta de pilaf cu 7 arome prezentata in format video de Radu Popovici in emisiunea Retetele lui Radu din cadrul matinalului Cafeaua de dimineata de la Kanal D. www.bucataras.ro este partener media al emisiunii!

 

INGREDIENTE

  • 4 căţei de usturoi, tocaţi
    1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
    1 linguriţă de pastă de muştar
    1/2 linguriţă de miere
    1/2 linguriţă de sare
    1 lingură de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiţi şi săraţi
    1 lingura de cimbru, proaspăt
    1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
    2 linguri de ulei de floarea-soarelui
    piper negru, proaspat macinat
    1 ceapa, tocata
    1 cana cu orez
    200 ml lapte de cocos
    patrunjel proaspat, tocat
     
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu 7 arome:

 Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional

Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se adauga mustar si miere si se continua pana se obtine o pasta.
 
Se combina carnea cu jumatate din pasta de condimente. Se lasa la marinat 30 de minute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate si se asaza pe o farfurie calda.
 
Se adauga in tigaie ceapa si se caleste la foc mic pana ce se face translucida. Se adauga restul de pasta de condimente si orezul, se amesteca bine si se ridica temperatura. Se soteaza 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid.
 

Se adauga laptele de cocos si carnea, se completeaza cu apa, daca este nevoie, se amesteca, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Se lasa la odihna 5 minute, apoi se adauga patrunjel si se amesteca. Se serveste fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu 7 arome" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci