Pilaf cu grasime de pasare de curte

de Ina in Mancaruri cu carne, 28 Noi 2013 | 18583 vizualizari

 

Pur si simplu... delicios!

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele posterioare de la o gaina de curte
  • un bulgare de grasime de gaina batrana, de curte
  • doua cepe
  • un morcov mare
  • sare de bucatarie
  • legume uscate fara sare ( de la SanoVita )
  • doua cani de orez cu bob mare
  • patrunjel verde
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu grasime de pasare de curte:

Carnea de pasare se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu grasimea , ceapa taiata pe jumatate si  morcovul taiat rondele mari. 

Cand grasimea s-a topit iar carnea si legumele sunt fierte,  masuram 8 cani de supa pe care le vom transfera in alta oala si le vom pune la foc mic , sa fiarba in continuare.  Presaram 2-3 lingurite de legume uscate si potrivim gustul de sare. 

Cele doua cani cu orez le vom spala in 2-3 ape reci, apoi le vom adauga in supa clocotinda, amestecand usor, din cand in cand, pentru a nu se lipi de vas. Cand orezul se umfla si mai ramane doar o pelicula de supa  deasupra  acestuia, oprim focul si astupam oala cu capac, lasand acoperit cca 20 minute fara sa deranjam, astfel incat toata supa sa fie absorbita de orez.

Servim fierbinte, cu patrunjel verde si piper, alaturi de pulpele care au fiert in supa si pe care le-am rumenit usor in ulei incins.  

TIPS-URI

1

desi se stie ca la pilaf se foloseste raportul 1:3 orez:supa, eu pun intotdeauna o cana de supa in plus, pentru ca pilaful sa iasa mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu grasime de pasare de curte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

laura_n 1

29.11.2013, 16:39

tare, tare bun! eu il bag la cuptor sa se faca, iese super pufos

Ina 1

29.11.2013, 20:22

RuxyRux 1

29.11.2013, 21:11

Mai mai mai cum arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf taranesc