Pizza cu ton

de simona72 in Pizza, 19 Feb 2013 | 7488 vizualizari

 

Copiilor le place f mult pizza, fiului meu ii place enorm, daca are vreun musafir neaparat pizza, asa ca azi am avut un baietel in vizita... si a iesit si o pizza cu ton.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • jumatate de lingurita sare
  • o lingura zahar
  • o lingura ulei de masline
  • drojdie proaspata cit o nuca
  • pt sosul de rosii:
  • rosii la cutie
  • un praf de sare
  • 4-5 frunze de busuioc
  • piper
  • o lingurita de miere
  • pt sosul alb:
  • iaurt grecesc
  • un catel de usturoi
  • un praf de sare
  • o lingura ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • pt umplut pizza:
  • o conserva de ton in ulei
  • masline negre feliate
  • zeama de lamaie
  • 150 gr cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Facem un aluat din toate ingredientele pe care le-am enumerat, il framintam, il lasam sa creasca 20 minute,il intindem in foaie subtire si-l punem in tava pt pizza.

Toate ingredientele de la sosul de rosii se pun in robot, se gusta, se adauga in functie de preferinte sare si piper si se pun vreo 4 linguri de sos pe blatul din tava. Nu am facut sos de rosii din toata conserva ci doar din jumatate

Dupa ce am pus sosul rosu radem cascavalul pe blatul de pizza, desfacem cutia de ton si punem din conserva cu lingurita in asa fel incit sa nu punem tot uleiul din conserva si sa distribuim uniform tonul pe suprafata de blat (mi-a mai ramas din tonul din conserva, nu l-am pus pe tot) Stropim cu zeama de lamaie pestele, imprastiem si niste felii de masline si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 12-15 minute.

Pizza cu ton s-a servit cu sos alb facut din ingredientele mentionate mai sus si cu ketchup dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sunca si ciuperci