Plachie de peste cu mamaliga

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Mar 2017 | 15719 vizualizari

 

Un pranz rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati trunchi de merluciu
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 catei de usturoi
  • 400 gr rosii in bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • 1 fir de oregano proaspat
  • 4 felii de lamaie
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste cu mamaliga:

  • Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.

  • Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul taiat marunt si lasa 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi ardeiul gras verde si rosu taiat fasii si lasa-l sa se inmoaie 2-3 minute.

  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

  • Pune apoi rosiile in bulion, adauga frunzele de dafin, crengutele de cimbru si frunzele de oregano.

  • Lasa sa fiarba 10 minute, apoi toarna sosul peste pestele din tava.

  • Peste fiecare bucata de peste pune cate doua felii de lamaie.

  • Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade si lasa-l 30 de minute pana ce pestele este gata si sosul a scazut putin.

  • Scoate tava din cuptor si presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.

  • Serveste plachia de peste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

miki_a 1

23.03.2017, 22:38

Ksenya 1

24.03.2017, 07:10

o idee buna pentru Buna Vestire!

dantes 1

25.03.2017, 07:51

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa