Placinta cu branza

de Corinuta in Prajituri, 23 Dec 2016 | 7636 vizualizari

 

Un deliciu de prajitura aromata cu lamaie. Mi-a adus aminte de linzerturile cu branza pe care le mancam in tara :x

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:

  • 400 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Ptr. umplutura:

  • 600 g branza
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Aluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios amestecul.

Apoi, adaugam cele 4 galbenusuri, smantana si zaharul si framantam aluatul, dupa care il invelim cu o folie si il dam la frigider. 

Umplutura: branza se amesteca cu coaja rasa de lamaie, cu zeama de la lamaie si cu grisul.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se amesteca apoi cu branza cu miscari ample, ca sa ramana umplutura pufoasa.

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Se intinde o foaie de aluat si se aseaza pe fundul tavii, peste ea punem umplutura si nivelam, apoi intindem cealalta foaie si o asezam deasupra. 

Intepam din loc in loc cu o furculita aluatul, ca sa nu se umfle cand se coace, dam apoi la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45 de minute. 

Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate unge prajitura cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte, inainte de a o pune la copt

2

in functie de cat este de zemoasa branza, puteti pune doar o lingura de gris sau mai multe

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

26.12.2016, 20:00

Mmmm, ce bunatate de placinta. Ce as servi o bucatica!

Corinuta 1

26.12.2016, 23:28

diaconta 1

29.12.2016, 20:56

imi plac prajituile cu branza.cum nu am facut demult,mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si branza de vaci