Placinta cu leurda si urda

de MonicaHoroiu in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2019 | 2261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 gr faina
  • drojdie (cat o nuca)
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 ml apă călduță
  • 4-5 linguri ulei pentru framântat
  • umplutura:
  • 2 mâini zdravene de leurdă proaspătă
  • 300 gr urdă (sau orice alt tip de brânză vă place)
  • 1 ceapă rosie
  • sare
  • piper
  • pt. uns:
  • 1 ou
  • seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu leurda si urda:

Cernem făina într-un castron. Presărăm sarea. 
Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină. 
Frământăm aluatul adăugând câte puțin ulei, până obținem un aluat nelipicios și ferm.  Acoperim cu un prosop/folie de plastic și lăsăm la dospit într-un loc călduț.

Între timp pregătim umplutura. 
Tocam marunt ceapa și leurda și le amestecam cu urda. Condimentam cu sare și piper. 

Pudram masa de lucru cu faina și intindem o foaie de aluat. 
Punem umplutura si rulam. 
Asezam placinta in tava (in care am pus hartie de copt) si o ungem cu ou batut /ulei.
Presaram cu susan/orice alte seminte și dăm la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 40 minute.

Cand prinde o culoare arămie, o scoatem si o lăsăm să se răcoreasca, apoi o feliem.

TIPS-URI

1

Dacă vă grăbiți, puteți pune aluatul în cuptor cu funcția de pastrare cald pornită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda si urda" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu urda si marar