Placinta cu mere (2)

de miremirc in Prajituri, 5 Noi 2012 | 11502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 2 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lgt sare
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • Umplutura :
  • 2 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 2 lg gris
  • Decor :
  • 1 albus spuma
  • 3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (2):

Aluat : intr-un bol amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam zaharul, sarea, untura, cele 3 galbenusuri, laptele si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le asezam apoi intr-o craticioara pe foc. Stropim merele cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le lasam la calit timp de 15 minute. La final adaugam scortisoara si lasam merele calite sa se raceasca.

Intindem o foaie in tava (25*35 cm), presaram 2 lg gris, merele calite si asezam cea de a doua foaie.Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste putin.

Albusul il batem spuma si il intindem cu ajutorul unui cutit (eu am intins cu lingura ) peste foaia copata. Dam la cuptor pentru inca 5 minute. Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o putem servi simpla sau cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Eu am ales sa o pudrez cu zahar .

Pofta buna sa aveti ! Spor la preparat prajitura.

Este rapida, "picanta", delicioasa si frageda, numai buna pentru acest anotimp ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere