Placinta cu mere si curmale

de xana in Prajituri, 1 Oct 2013 | 7625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta(eu am avut 4 foi, 125 gr)
  • 500 gr mere
  • 200 gr curmale
  • 3 linguri zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara
  • margarina pentru uns foile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si curmale:

Ungem o tava cu margarina si dam drumul la cuptor, la 200ºC.

Merele se dau prin razatoarea cu ochiuri mari, iar curmalele se taie marunt. Se pun pe foc impreuna cu zaharul, vanilia, scortisoara si 3-4 linguri de apa. Amestecam din cand in cand pana scade toata zeama, apoi se ia de pe foc.

Se intinde prima foaie de placinta, se unge cu margarina topita, se aseaza a doua foaie peste si se unge si aceasta cu margarina. Adaugam jumatate din compozitia de mere si rulam. Se procedeaza la fel si cu celelalte doua foi. 

Cele doua rulouri se ung cu margarina si se pun in tava, apoi se dau la cuptor cca 30 de minute sau pana se rumenesc. Cat sunt calde le mai ungem o data cu margarina.

TIPS-URI

1

Ar iesi mai buna daca ar avea mai mult de doua straturi de foi

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si curmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta rulata cu mere