Placinta cu pui

de alexandranistor in Pui, 24 Apr 2015 | 3249 vizualizari

 

Am gatit un pui la cuptor, care aproape niciodata nu se mananca in intregime. Intotdeauna ramane foarte multa carne pe el. Asa ca dupa ce am urmarit o emisiune a lui Jamie Oliver in care ne invata sa nu facem risipa, mi-a venit o idee. Sa fac o placinta cu pui. Aveam deja niste foi de placinta in congelator si o casoleta de ciuperci in frigider, asa ca m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • Bucati de pui (crud sau copt)
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 foaie de placinta
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 cana supa de pui
  • 2 - 3 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui:

Pentru ca eu am folosit resturile, am rupt bucatile de pui si le-am facut fasiute. Le-am calit impreuna cu ciupercile si ceapa verde, am asezonat cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-au rumenit bine ciupercile se adauga supa si se lasa sa fiarba aprox 5 minute. Dupa ce fierbe, se adauga faina si se amesteca pana cand supa se ingheaga si formeaza un sos gelatinos.

Odata obtinuta aceasta consistenta, ne pregatim sa bagam placinta la cuptor. Intr-un vas uns cu ulei se aseaza foaia de placinta astfel incat sa ia forma vasului, se decupeaza marginile, se pune compozitia, iar marginile si pun fasii de la un capat la celalalt al vasului. Se unge cu un ou batut suprafata si se baga la cuptor aproximativ 20 de minute la foc mediu pana se rumeneste coca.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit o vreme ca sa ne poata taia si se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Home made shaorma