Placinta cu vinete coapte

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2011 | 12279 vizualizari

 

Placinta aceasta e facuta cu vinete coapte si poate fi mancata fie ca antreu, ca fel principal sau chiar luata ca pachetel la serviciu. E foarte simplu de facut si e o varianta extrem de gustoasa la salata clasica de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi, ras mic
  • 100 g parmezan
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite cu turmeric (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu vinete coapte:

Coace vinetele, curata-le si pune-le intr-o strecuratoare de plastic, ca sa se scurga. Toaca-le nu foarte marunt.

Taie ceapa marunt. Incalzeste untul si uleiul si caleste ceapa in ele. Cand ceapa devine galbuie, pune vinetele si lasa-le la foc mic pentru 5- 10 minute. Lasa amestecul sa se raceasca.

Incalzeste cuptorul la 180 C

In amestecul cu vinete pune pe rand ouale, parmezan ras, pesmet, usturoi, turmeric, sare si piper.Amesteca bine.

Unge cu unt o tava si tapeteaz-o cu pesmet. Toarna coca in tava. Coace 30 de minute.

Placinta cu vinete se mananca rece sau calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu vinete coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea