Placinta rustica cu morcov

de dentistutza in Prajituri, 9 Sep 2010 | 9390 vizualizari

 

M-am inspirat dupa o emisiune culinara .Am modificat reteta dupa gustul meu deoarece cea originala nu avea mere si nici stafide. A iesit buna si spre bucuria mea aluatul a ramas crocant. Deci atentie, sa fie foaia cat se poate de subtire!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2.5 cani faina
  • 1 cana unt cubulete
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • Umplutura
  • 1 kg morcovi tineri
  • 2-3 mere verzi
  • 1 mana stafide spalate
  • 2 lingurite faina sau pesmet
  • 3-4 lingurite zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara ( dupa gust)
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu morcov:

Se face un aluat elastic  si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult.

Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de ingrediente. Apoi se pun intr-o craticioara cu capac sa se inmoaie.Amestecam din cand in cand. Se lasa sa se racoreasca.

Aluatul se imparte in doua si se intind foi subtiri. Intr-o forma de copt unsa cu ulei si pudrata cu faina se asterne prima foaie care se acopera cu morcovii. Se aseaza si foaia a doua care se intepa pe alocuri cu furculita.

Se coace la foc potrivit pana se "bronzeaza", se pudreaza cu zahar si se papa urgent ca deja miroase frumos in casa...

TIPS-URI

1

cred ca data vitoare o sa pun ceva mai mult zahar

2

cand faci aluatul nu turna toata apa odata ci pune-o treptat pe masura ce se incorporeaza ca sa nu fie aluatul prea lipicios . Nu trebuie framantat mult acest aluat ci doar cat sa se inglobeze toate ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Blueberries pie