Portocale umplute

de ionix in Prajituri, 10 Ian 2010 | 8992 vizualizari

 

este un desert foarte satios si sanatos, zic eu... eu am facut 5 portocale pentru ca am avut 5 oameni la masa :D:D....

 

INGREDIENTE

  • 5 portocale
  • circa 100 g nuca 
  • 1 lingura cu miere
  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portocale umplute:

 

Portocalele se spala bine. 

Se iau portocalele pe rand, una cate una,  si se taie un capacel deasupra.

Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor)

Miezul de portocala se toaca marunt.

Se amesteca cu nuca tocata si mierea. Cu acest amestec, umplem fiecare portocala.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se bate cu zaharul pudra.

Umplem cu spuma fiecare portocala, facand ca o caciulita deasupra.

Se baga la cuptor la foc mic circa 10 min, pana incepe a se rumeni bezeaua.

Este un desert care este bun atat cald cat si rece.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

miezul de portocala eu l-am scos cu o lingura mai subtire...

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ionix 1

16.02.2010, 12:03

nu-s asa delicioase ca o prajitura cu ciocolata dar e un desert sanatos, merge dat copiilor fara grija multumesc imi asum reteta

nadina73 1

06.03.2010, 00:51

foarte interesant si cred ca gustul nici nu se mai discuta

ionix 1

06.03.2010, 08:56

mie mi-au placut foarte mult...

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Carpati