Potarniche la ceaun

de misha71 in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 18369 vizualizari

 

......felul 2 dupa ciorba de fazan :D


(scuze, poza e cam nereusita)

 

INGREDIENTE

  • 2 potarnichi
  • 2 cepe mai marisoare
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 70-80 ml sos Worcester
  • sare, piper, patrunjel, cimbru, 1/2 lingurita salvie taiata marunt, 3-4 frunze de menta proaspata
  • daca va place mai picant (eu asa l-am facut) adaugati 2 linguri de sos mexican gata preparat sau un amestec din pasta de tomate, piper (daca se poate macinat proaspat), sare, 1 lingurita zahar, ardei iute si putin otet
  • daca va place mai dulce adaugati amestecul de mai sus, insa fara ardei iute
  • Marinata:
  • sos din: 1 lingura mustar, 2 linguri ulei, 2 catei de usturoi pisati, salvie, 1 pahar vin rosu, 4-5 foi de dafin, boabe de ienibahar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potarniche la ceaun:

Am tinut carnea la marinat de seara pana dimineata la frigider, dupa care am spalat-o putin, am pus-o in ceaun, am acoperit-o cu apa, am turnat 100 ml ulei si am lasat-o sa fiarba la foc mic cam 90 minute, completand din cand in cand cu apa.

Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul pisat.

La final am adaugat 2 linguri din sosul mexican (daca nu vreti asa de picant folositi varianta B), sarea, piperul, verdeturile tocate marunt (patrunjel, cimbru, salvia si menta), sosul Worcester, am mai lasat 2-3 minute la foc mare si GATA!

De lene n-am facut mamaliguta, dar asa ar fi mers una........

 


pt. bucataras (ca nu stiu altfel cum sa trimit mesaj :D): se poate adauga si categoria VANAT?

Daca ti-a placut reteta noastra "Potarniche la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Costita marinata