Prajitura ''Alba ca Zapada''

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Iun 2014 | 9159 vizualizari

 

Zilele astea am prestat oarece dulcegarii si asta e una dintre ele ,inspiratia am avut-o de la Jamila.Stiam prajitura,e una clasia si foarte buna,dar nu prea imi place sa fac foile....Eu am facut cantitati duble,dar am sa postez reteta la ''single''....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 pliculet amoniac
  • faina cat cuprinde ,cca 500-550 g
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6-7 linguri zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie mai mare
  • 200 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Alba ca Zapada'':

Foi:

Ouale amestecate cu zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si mixam bine,adaugam si laptele iar la final amoniacul stins cu zema de lamaie si faina.Framntam o coca care sa nu se mai lipeasca de maini.Impartim coca in 3 parti egale si intandem 3 foi,care se vor coace pe fundul tavii.Am taiat hartie de copt la dimensiunea tavii si am intins foaia direct pe hartia de copt,am intepat cu o furculita si am dat la cuptorul preincalzit pret de 15 min,sa se rumeneasca frumos.Am scos foaia si am lasat-o sa se raceasca,apoi am desprins hartia de pe ea.Procedam la fel si cu restul de coca.

Crema:

Faina cu zaharul amestecate si apoi incepem sa diluam cu lapte,putin cate puin ca sa nu formam cocoloase,pana adaugam tot laptele.Punem cratita pe foc si amestecam bine pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat dam de pe foc cratita adaugam coaja si zeama de lamaie si acoperim cratita cu folie ca sa nu prinda crusta cat sta sa se raceasca.Cand s-a racit ( poate sa fie calduta) adaugam untul,putin cate putin si mixam pana obtinem o crema spumoasa si fina.

Asamblare:

Tava in care am copt foile o imbracam cu folie alimentara,asezam prima foaie,apoi strat de crema,foaia doi,strat de crema si ultima foaie.Apoi punem deasupra tavii un fund sau platou cat este tava de mare si asezam o greutate peste,dam tava la frigider .A doua zi portionam si pudram cu zahar farin.

TIPS-URI

1

untul sa fie moale la temperatura camerei

2

faina cernuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Alba ca Zapada''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie