Prajitura Bananette

de laughylau in Prajituri, 8 Noi 2011 | 8673 vizualizari

 

O prajitura cremoasa pe toate planurile: blat untos, frisca fina si banane moi.
Destul de rapida si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 oua
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • + 6 banane
  • + 400 ml frisca
  • +100 g zahar pudra
  • +sucul de la doua lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bananette:

Albusurile se bat spuma.  Se cerne faina cu cacaoa si cu praful de copt. Zaharul se freaca cu untul moale si se adauga cate un galbenus, pe rand. Se amesteca si cu faina si la sfarsit se adauga si albusurile batute, cu grija ca sa nu se lase. In cuptorul bine incalzit la 185 grade de pune acest aluat intr-o forma tapetata cu ulei si faina. Se coace 40 minute.

Blatul se taie in doua. Prima strat din blat se insiropeaza cu jumatate din sirop. Se bat 100 ml de frisca fara zahar si se unge primul strat. Se aseaza 3 banane taiate felii care au fost stropite cu sucul de lamaie pe toate suprafata pentru a evita oxidarea. Deasupra se pune celalalt strat de blat care se insiropeaza cu restul de sirop. Se bat cei 300 ml de frisca cu zaharul pudra si se niveleaza peste prajitura. Celelalte 3 banane se taie rondele, se ung cu suc de lamaie si se aseaza frumos peste frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bananette" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si banane