Prajitura catifea

de Ramonica in Prajituri, 19 Oct 2010 | 18993 vizualizari

 

Reteta o am de la o fosta colega de munca, va spun ca e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr nuci macinate
  • 125 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Mai avem nevoie de zahar pentru sirop
  • gem si ciocolata pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura catifea:

Preparare blat:

Albusurile si galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra cca 10 minute. Se adauga faina si praful de copt si se mai mixeaza putin, apoi se adauga si nuca si se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.

Preparare crema:

Se fierb toate ingredientele pe baie de abur.

Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se insiropeaza primul blat, se adauga un strat de gem un strat de crema, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si el, si deasupra un strat subtire de crema. Eu am ornat cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura catifea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri daneze ninse