Prajitura cu branza dulce si iaurt

de babi5 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 10020 vizualizari

 

Am pus la favorite budinca Menei29 si prajitura Rudy si pentru ca nu a fost posibil sa le prepar pe amandoua am testat (ca se poarta testele acum) si am pregatit o prajitura cu ingrediente din amandoua. Nu ma laud, dar a iesit ceva bun, bun tare. Multumesc Merisor, Mena si tuturora care ati pregatit prajitura Rudy. Am folosit tava de 45/35 cm, alta tava mai mica nu am

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 gr margarina
  • 1 iaurt activia natural 140 gr.
  • 1 iaurt zuzu 400 gr
  • 500 gr branza dulce
  • 150 gr stafide aurii
  • 1 esenta migdale Dr.Otkker (fiola)
  • 1 esenta rom Dr. Otker (fiola)
  • 2 zahar vaniliat
  • 5 oua
  • 2 praf copt
  • 1 praf sare
  • 450 gr zahar
  • 15 linguri gris (150 gr)
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si iaurt:

Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde (daca mai trebuie se mai adauga  putina apa minerala sau lapte sau faina daca este cazul) eu am adaugat putina apa minerala. Se acopera cu o folie si se da la rece pentru 30 minute.

Branza o punem intr-un castron, adaugam iaurtul Zuzu, 300 gr zahar, 3 galbenusuri, stafidele pe care le-am inmuiat inainte intr-un picut de apa si esenta de rom, zaharul vaniliat, grisul, un praf de copt si albusul de la cele 5 oua batut spuma.

Scoatem aluatul din frigider si-l impartim in doua parti egale. Intindem o foaie si o asezam in tava  de (45/35 cm) tapetata din timp cu hartie de copt. Peste punem compozitia cu branza, apoi din cealalalta jumatate de aluat intindem cea de-a doua foaie pe care o taiem fasiute si le asezam peste compozitia de branza sub forma de sah.

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam sa se coaca pana prajitura devine frumos aurie si marginile prajiturii se dezlipesc de tava. Scoatem, lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Taiem dupa imaginatia fiecaruia.

Buna, buna tare! Pofta sa aveti si o recomand cu toata dragostea, nu ezitati sa o faceti!

TIPS-URI

1

Daca aveti un pinten de taiat ravioli se pot taia fasiutele de deasupra, sunt mai aspectoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta