Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013

de Ade200 in Prajituri, 8 Mar 2013 | 5990 vizualizari

 

Am mâncat o prăjitură bună la ziua unei colege și m-am gândit să mă răsfăţ de Ziua Femeii. Zis şi făcut! Am pregătit-o, am pus-o la cuptor, moment în care am rămas blocată: nu pusesem zahăr deloc! Ma grăbeam să ajung la sărbătorirea zilei noastre şi nu prea eram atentă la ce fac! Soluţia o aflaţi mai jos! Aşa se nasc marile dezastre sau...invenţii!

 

INGREDIENTE

  • 400 g de făină
  • 1 lingură de zahăr
  • 250 ml de ulei ( o cană)
  • 4 ouă
  • 2 linguri cacao ( am pus cacao neagră de la Dr. Oetker)
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg de mere dulci şi zemoase(Florina)
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 2 pumni de stafide

Glazura:

  • 250 g de zahăr
  • 8 linguri de apă
  • 1 lingură de cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013:

   Se curăţă şi se rad merele. Se aprinde cuptorul.

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuş se pune 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se adaugă treptat uleiul, apoi cacaua. Se pune restul ingredientelor, în afară de albuşuri. Acestea se bat bine cu puţină sare şi se încorporează uşor în partea mai groasă a compoziţiei. 

Se pune hârtie de copt în tavă şi se toarnă prăjitura, se nivelează, apoi se presară stafidele. Se coace cam 40 de minute, se scoate şi se toarnă glazura moale peste ea, se mai dă 5 minute la cuptor şi se stinge. Se lasă în cuptor până se raceşte, apoi se scoate din tavă şi se poate consuma. E grozavă şi uşor de făcut.

Glazura se prepară astfel: se pune zahărul şi apa într-o crăticioară smălţuită, se dă la foc mic şi se amestecă. Când zahărul e dizolvat se adaugă 1 lingură de cacao cernută, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.

TIPS-URI

1

Glazura o faceţi când prăjitura e aproape gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ianculubita 1

08.03.2013, 17:21

Nu-i nimic e buna pentru diabetici!!

adry88 1

08.03.2013, 20:29

Rocsi 1

08.03.2013, 21:13

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuca de cocos