Prajitura cu bulion

de Veronica22 in Prajituri, 19 Mar 2014 | 7503 vizualizari

 

Am vazut aseara la "Master chef" ca a fost bine primita "Prajitura cu bulion" si am zis sa va prezint si varianta mea.
Insa crema nu este cu gris,pentru ca nu-mi place.Nu prea mi-a placut niciodata .

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 linguri zahar
  • 3 oua
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de bulion
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de lamaie
  • 700 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml frisca zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Se face un aluat din aceste ingrediente din care se coc 4 foi. Aluatul trebuie sa fie usor de modelat, nu trebuie sa se lipesca de maini  dar nici prea tare.

Crema:

Budinca se fierbe si se raceste.Se mixeaza apoi impreuna cu frisca si la final adaugam si zeama de lamaie.Impartim crema in 2 parti.

Pentru a umple foile procedam astfel: Peste prima foaie intindem un strat uniform de crema.apoi a doua foaie peste care intindem un strat de dulceata de caise sau ce dorim,a treia foaie peste care se intinde crema si apoi ultima foaie. Se impacheteaza in folie si se lasa 6-7 ore cel putin pentru a se inmuia foile ca sa putem taia prajitura.

Pudram cu zahar pudra vanilinat inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi din bulion