Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt

de luminita20_2006 in Prajituri, 27 Iul 2010 | 30958 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 5linguri ulei
  • 125 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • 300 gr capsunni Decor
  • capsuni
  • 2 plicuri gelatina pentru tort rosie
  • 4linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt:

Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .

Crema: Pui gelatina la inmuiat. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt , zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.

Decor: Se pun capsunile taiate peste blat apoi se toarna gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj.Se da la rece 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu caise si crema de lamaie