Prajitura cu capsuni si fragi

de alilianaa in Prajituri, 5 Iun 2014 | 4100 vizualizari

 

O prajitura savuroasa....aproape ca nici nu-i mai trebuie arome..sunt capsunile asa aromate....bunatatea-i garantata.

 

INGREDIENTE

  • un pumn bun de capsuni si fragi
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar plus inca doua pentru capsuni
  • 5 linguri faina
  • o jumatate plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si fragi:

Pregatim capsunile pentru inceput. Acestea se spala, se taie pe jumatate cu cutitul, se pun intr-un bol peste care punem doua linguri zahar. Le dam de-o parte.

Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine.

Scoatem telurile si continuam operatiunea cu o lingura de lemn. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. O incorporam lingura cu lingura si amestecam de jos in sus. Se ia o tava dreptunghiulara de yenna, se unge cu unt bine. Se toarna aluatul, se netezeste bine si la final se pun capsunile si fragutele, uniform. Prajitura se pune la copt pentru cca 40 minute la foc domol. Se face testul scobitoarea.

Se opreste  focul si mai lasam prajitura in cuptor cu usa deschisa cca 5-7 minute. Scoatem tava si pudram cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si capsune