Prajitura cu ciocolata "Mars"

de miremirc in Prajituri, 3 Ian 2011 | 32866 vizualizari

 

by bitza

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg faina,
  • 3 lg ulei,
  • 4 lg cacao,
  • 1 plic praf de copt

Crema ganache:  

  • 200 g ciocolata negra(milka dessert),
  • 250 ml frisca lichida (meggle)

Crema cu "mars":  

  • 200 ml frisca,
  • 5 g gelatina,
  • 3 batoane "mars",
  • 50 g ciocolata rasa

Glazura:  

  • 100 g ciocolata,
  • 2 lg lapte,
  • 1 lg unt
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 100g zahar,
  • rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata "Mars":

Ptr.blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul apoi adaugam zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao; din aceasta compoztie coacem 3 foi .

Ptr. crema ganache: Pe aburi punem 200 ml frisca cu ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 3 ore.Dupa ce o scoatem o mixam pana devine tare;mixam cele 50 ml frisca lichida ramasa si apoi o incorporam in compozitia ce a stat la frigider.

Ptr. crema cu "mars": gelatina se amesteca cu 3 lg de apa si se lasa la hidratat cca 10 min, apoi o punem aburi pana se dizolva,dar sa nu atinga punctul de fierbere.Frisca se bate spuma tare,apoi peste ea punem gelatina ,batoanele "mars" taiate cubulete mici si ciocolata rasa.

Ptr.glazura:  Pe aburi topim punem toate ingredientele si amestecam pana devin omogene, apoi lasam sa se raceasca.

Ptr.sirop:  Amestecam intr-o cana cele 3 ingrediente pana se topeste zaharul.

Asamblare:  Foaie insiropata-crema ganache-foaie insiropata-crema cu "mars"-foaie insiropata-glazura-ornamente de ciocolata

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata "Mars"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:17

bune si gustoase

mena29 1

18.01.2011, 18:17

Buna!!

gabrielagabi 1

05.02.2014, 19:55

Arată foarte bine . O voi încerca și eu cât de curând.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure