Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni

de adasev12 in Prajituri, 31 Mai 2013 | 3797 vizualizari

 

buna de tot...Alexutzu meu a papat aproape jumatate de tava...si abia ce s-a racit ....

 

INGREDIENTE

  • 2 pumni de cirese amare
  • 2 pumni de capsuni
  • 4 oua
  • 2 lg de apa
  • 6 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • esenta de vanilie, 15 ml
  • 2 plicuri de vanilie
  • 2 plicuri de jelee incolor
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 2 lg gris
  • o lg cacao
  • 3+3 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni:

Cireselor li se scot samburii, se presara cu 3 lg zahar si se lasa deoparte.

Ouale se separa, galbenusurile se freaca spuma cu 4 lg zahar si un zahar vanilat, apoi se adauga uleiul si se mai freaca putin.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 lg apa,  se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana devine lucios si tare, se adauga apoi galbenusurile si se amesteca usor.

Se adauga 10 ml esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu lg de lemn, usor.

Se iau 4 lg din compozitie deoparte si se amesteca cu cacao.

Restul de compozitie se toarna in tava unsa si infainata si presarata cu o lg de gris.

Ciresele se scurg de suc, se trang in pumni sa iasa surplusul de suc, se amesteca cu o lingura de gris.

Se pune din loc in loc compozitia de cacao si se amesteca in zig-zag...apoi deasupra se pun ciresele si se preseaza usor sa intre in compozitie. se coace la 180 g cam jum de ora.

Capsunele se curata si se spala bine, se pun in blender cu 3 lg zahar si se fac piure, apoi se pun la foc mic, cam 5 min. se dau deoparte.

Dupa ce se scoate prajitura, se prepara jeleul de capsuni: cele doua plicuri de jeleu ( eu am mai avut adus din italia, foarte bun), se amesteca cu 3 lg zahar si piureul de capsuni, plus 200 ml apa, apoi se pune pe foc mic sa dea cateva clocote, se lasa un minut sa se racoreasca.

Sucul de la cirese se toarna peste prajitura, apoi se pune deasupra jeleul.

Se lasa la racit bine, apoi se serveste .

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese amare si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

01.06.2013, 09:27

CookieMonster 1

01.06.2013, 09:40

Rocsi 1

01.06.2013, 22:06

Foarte buna si pe placul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura de ciocolata