Prajitura cu crema de portocale

de cristinutanicolita in Prajituri, 1 Ian 2016 | 3974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • sucul de la o portocala
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 200 g unt
  • zeama si coaja de la 2 portocale
  • 2 galbenusuri

300 ml frisca+2 portocale 1 ciocolata

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Blat:  Se da drumul la cuptor.

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.

Se coace la foc mediu cca 30 min.

Dupa ce s-a copt il lasam la racit.

Crema: Se amesteca laptele cu faina,zaharul,galbenusurile,coaja de portocala se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste se freaca cu untul. Se adauga treptat zeama de portocale,folosind un mixer pentru a nu se taia.

Asamblare: Se taie blatul in doua. Peste prima parte de blat se aseaza felii subtiri de portocala,apoi jumatate din crema. Se aseaza a doua parte de blat,felii de portocala si restul de crema. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa!

Se taie a doua zi!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura