Prajitura cu crema de vanilie si bezea

de sandytza in Prajituri, 5 Oct 2009 | 11695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
    • 6 oua
    • 10 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 70 gr faina
    • 1 praf de copt
  • Crema
    • 200 ml lapte
    • 6 plicuri zahar vanilat
    • 4 galbenusuri
    • 2 linguri faina
    • 250 gr unt
    • 200 gr zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si bezea:

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.

Se adauga galbenusurile, cacaoa si praful de copt si se bate bine.

Se adauga faina ,se amesteca bine , apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180 grade 25 min aprox. Se probeaza cu scobitoarea.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat, faina apoi se toarna treptat laptele.


Se pune totul pe foc si se amesteca continu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

 

 

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .

Se toarna crema de unt peste blatul racit si se niveleaza uniform.



Albusurile ramase de la crema se bat spuma pe abur impreuna cu 150 gr zahar .Se fierbe apa intr-o oala apoi se pune bolul in care se bat albusurile si se bate asa deasupra aburilor timp de cinci minute aprox. Pana cand devine bezea.
Se toarna bezeaua peste crema de pe prajitura . Cu o lingura se intinde si se modeleaza dupa gustul fiecaruia . Eu am intins bezeaua neuniform apoi am presarat praf de ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

ionix 1

15.10.2009, 18:27

heyyy, ce mai faci? am postat, in sfarsit, pozele si cu reteta ta http://www.bucataras.ro/retete/2171/prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_bezea.html

sandytza 1

17.10.2009, 22:46

Am vazut Ionix . Foarte bine arata felicitari

elena1988 1

06.03.2011, 08:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire