Prajitura cu foaie de napolitana

de lacrimioara in Prajituri, 9 Oct 2011 | 23251 vizualizari

 

aceasta reteta e luata de pe blogu lisei e super gustoasa

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 200 grame de zahar,
  • 3 biscuiti zdrobiti,
  • 200grame de nuca macinata,
  • 1 lingura de faina,
  • 1/2 praf de copt.

Pentru crema:

  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • un pliculet zahar vanilat
  • 150 grame zahar,
  • 250 grame de unt(sau frisca batuta),
  • frisca pentru deasupra cateva linguri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de napolitana:

Preparare blat:batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu  stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana,  o taiem dupa marimea tavii .Peste foaia de napolitana punem compozitia de blat si dam la copt.

Pana se coace foaia  preparam budinca: punem laptele la foc ,budinca o preparam asa cum stie toata lumea(dupa instructiunile de pe plic). Dupa ce e gata  o luam de pe foc si o dam la racit

 Punem o folie de plastic ca sa nu se faca deasupra pielita si batem frisca. amestecam 250 grame de frisca  batuta cu budinca  in cazul meu (cine vrea poate sa puna unt) .

Dupa ce blatul si budinca s-a racit asamblam prajitura.

Deasupra blatului punem budinca si peste frisca si deasupra ornam cum dorim

Eu am pus ciocolata razalita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra