Prajitura cu foi cu bulion

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 8 Noi 2016 | 12952 vizualizari

 

O prajitura foarte indragita. Este pentru prima data cand o fac si ne-a placut si noua foarte mult.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 10 linguri bulion de casa
  • 450 g faina
  • o lingurita bicarbonat stins cu lapte
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • 150 g gris
  • 50 g amidon
  • 200 g unt
  • coaja rasa de lamaie

Gem de prune si caise.

Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam  apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat  si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe care o impartim in 4 parti egale.

Intindem fiecare bucata de coca pe hartie de copt, apoi o transferam cu hartie cu tot intr-o tava si o introducem in cuptorul incins pentru cateva minute(8-10). Foile nu trebuie sa fie uscate , trebuie sa ramana moi la atingere. 

Pentru crema amestecam zaharul cu grisul si amidonul. Peste acest amestec turnam laptele putin cate putin amestecand cu un tel.Punem vasul pe foc si adaugam si coaja de lamaie. Lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand continuu, pana se ingroase. Dupa ce se raceste, amestecam crema de gris cu untul frecat.

Pentru asamblare asezam prima foaie, o ungem cu un strat de gem( eu am folosit de prune amestecat cu caise) , apoi punem un sfert din crema. La fel procedam si cu celelate 3 foi. Lasam prajitura peste noapte sa se inmoaie bine foile. Eu am mai intors-o de cateva ori invers, adica foaia de jos a ajuns sus.

O prajitura foarte buna, Daca nu ati incercat-o va recomand sa nu mai stati pe ganduri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Krem a la krem, o bunatate de prajitura