Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris

de katty in Prajituri, 27 Mai 2016 | 9503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de apa
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde(aproximativ 700 gr)
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet unt 82% grasime
  • gem de caise
  • 100 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris:

Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam  cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem un aluat elastic , nelipicios. Impartim aluatul in patru foi, pe care le coacem pe dosul unei tavi. Pentru a-mi fi mai usor eu intind aluatul direct pe hartie de copt, apoi asez hartia pe fundul tavii. Dam tava la cuptor pana foaia este rumenita usor pe margini.Coacem pe rand, toate cele 4 foi. Pemntru crema punem la foc laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam crema jos , adaugam o lingura de unt, amestecam energic si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce  crema de gris s-a racit o mutam intr-un bol si incepem sa o mixam adaugand cate putin unt la temperatura camerei, pana ce incorporam tot untul. Pentru a monta prajitura asezam o foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, intindem un strat de gem de caise,a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Peste prajitura asezam un tocator greu si dam prajitura la rece pentru cel putin  o ora. Intre timp topim la bain-marie  ciocolata si frisca(sau lapte) si turnam peste prajitura. De preferat lasam prajitura peste noapte la frigider, pentru a se inmuia foile bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cacao