Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata

de Moni_alex in Prajituri, 4 Ian 2016 | 12188 vizualizari

 

O prajitura cremoasa si aromata

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • Crema
  • 750 ml lapte
  • 75 g amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 100 g unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata:

Pentru blat se separa ouale, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana rezulta o bezea tare.

Se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si uleiul putin cate putin.

Apoi se adauga cacao si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte usor pe verticala cu o lingura de lemn sau o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava cu dimensiunile de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 minute la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei straturi.

Pentru crema amestecam cele 3 linguri de zahar cu amidonul.
Adaugam 150 ml de lapte putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. 
Restul de lapte se toarna intr-un vas, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele mici si se incalzeste la foc mic pana fierbe apoi adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa compozitia. Se laasa la racit.

Frecam spuma untul moale cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

Pentru glazura amestecam intr-un vas ciocolata cu lapte, zaharul, laptele,untul si punem pe baie de aburi pana se incalzesc si obtinem o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.

Asamblam prajitura o foaie de blat, un strat de crema, un strat glazura de ciocolata.

Am lasat-o pana a doua zi sa se inmoaie si apoi am taiat-o bucatele.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cacao, crema de lapte si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

un_pisoi_indragostit 1

04.01.2016, 15:17

Dupa cum arata, sunt sigur ca are un gust FABULOS!

Rocsi 1

04.01.2016, 19:07

Este o prajitura nu delicioasa ci mega delicioasa!

Moni_alex 1

04.01.2016, 19:45

Multumesc frumos tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris