Tiramisu reţetă adaptata

de kamy in Prajituri, 16 Feb 2011 | 7105 vizualizari

 

Am incercat sa nu ma abat prea mult de la Tiramisu reţetă originală, insa am adus ceva modificari in varianta mea ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi(4 folii)
  • 500 gr.mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina transparenta dr.otker
  • 50 ml liquore amaretto
  • esenta rom,vanilie,migdale(daca nu aveti liquore)
  • 300 ml cafea expresso fara zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca.

Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos in sus cu o ling.,adaugam gelatina rece(dar aveti grija sa nu apuce sa se inchege)amestecand usor pana se omogenizeaza.

Intr-o forma dreptunghiulara se pune un rand de piscoturi inmuiate-n cafea,peste, jumate din crema,iara piscoturi inmuiate si crema.Se da la rece cateva ore iar inainte sa o servim pudram deasupra,cacao.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

piscoturile numai le treceti foarte repede prin cafea...daca le lasati mai mult ca se inmoaie prea tare

2

eu de data asta am pus deasupra 2 randuri de piscoturi,la cererea expresa a Sabinei

3

ar fi bine daca ati avea liquore amaretto,care este un ingredient care nu lipseste din reteta originala

4

se poate face si fara gelatina,dar mie imi place mai mult cu...e mai ...ferma crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

kamy 1

17.02.2011, 19:28

cris....am 4 mari si 3 pui cand am cumparat casa,am avut 1,dar f multi oameni isi arunca animalele pe acolo,ca-i la drum asa am ajuns la atatia...de mila vb lui nicu...mai bine cresteam un porc

mirela0911 1

17.02.2011, 22:33

ce bunatate ai facut

kamy 1

17.02.2011, 22:38

mirela...parca nici gustul nu mi-l mai aduc aminte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Furnicuta