Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

de Gherca Daniela in Prajituri, 10 Apr 2014 | 10757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 200 g unt sau margarina,
  • 350 g biscuiti populari,
  • 250 g nuca macinata,
  • 250 g zahar tos,
  • 5 linguri de cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti:

Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam untul taiat bucatele mici si continuam sa amestecam pana s-a topit in totalitate si la final adaugam si esenta de rom.

Separat macinam biscuitii si nuca, le putem impreuna intr-un bol mai mare si incepem sa turnam siropul facut inainte. Amestecam bine pana ce compozitia este numai buna de intins pe foile de napolitana. La terminarea ansamblarii prajiturii se pune in folie de plastic si cateva greutati pe ea ca sa fie mai bine lipite foile si se da la frigider pentru a 2 zi.

E minunata!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta mamei)