Prajitura cu fructe si bezea

de silvi0ara in Prajituri, 1 Iul 2010 | 5621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g unt  
  • 300g zahar  
  • 300g faina  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • ½ pac.praf de copt  
  • o priza sare  
  • 7 oua plus 3 galbenusuri  
  • 300g visine  
  • 2 piersici  
  • 3 caise
  • Pentru bezea:    
  • 3 albusuri  
  • 5 linguri zahar  
  • 1 lingurita amidon de porumb    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe si bezea:

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele putin zahar,caisele se taie felii,la fel procedam si cu piersicile.

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare pana devine ca o spuma.Apoi se adauga pe rand cele 10 galbenusuri si amestecam bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,se omogenizeaza bine,iar la sfarsit adaugam albusurile batue spuma tare si le amestecam in coca foarte incet de jos in sus.Se unge o tava mare de placinta cu unt,o tapetam cu hartie pergament,apoi se toarna compozitia in ea si deasupra se aseaza fructele in ordinea pe care o doriti.Se introduce tava la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.Se scoate si se pune deasupra bezeau pregatita din cele 3 albusuri batute bine cu zaharul si amidonul.Se mai lasa la cuptor inca 4-5 minute pana ce bezeaua s-a intarit.

TIPS-URI

1

 Din pacate, eu in graba am uitat sa pun amidonul in bezea,din aceasta cauza pe suprafata bezelei apar mici picaturi de sirop.Amidonul are propietatea de a nu lasa bezeaua sa transpire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diana_k 1

04.07.2010, 14:35

Silvia mie chiar imi plac picaturile de pe suprafata bezelei...

nadina73 1

04.07.2010, 22:55

NOTA 10

silvi0ara 1

05.07.2010, 11:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta americana cu mere