Prajitura cu gem de gutui

de - Andreea - in Prajituri, 12 Sep 2012 | 9455 vizualizari

 

o prajitura super rapida...si gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa sau lapte
  • 3 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic drojdie ptr cuptor(sau bicarbonat)
  • 2 cani faina
  • 4 linguri gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de gutui:

Se bat foarte bine ouale cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga apa (laptele) si se amesteca bine. Se adauga drojdia (bicarbonatul stins cu otet), apoi uleiul si amestecam. Adaugam 1 cana faina, amestecam bine apoi adaugam si cealalta cana de faina. La urma adaugam gemul .

Punem compozitia intr-o tava normala de cuptor tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem si o aranjam pe platou.

TIPS-URI

1

gemul poate fi de orice gust dorim, nu neaparat de gutui.

2

cuptorul il aprindem cind incepem sa facem compozitia, deoarece se face foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem si nuca