Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker

de AdyNA_RadU in Prajituri, 6 Sep 2014 | 5093 vizualizari

 

Pentru ca tot am facut gem de prune toamna acesta , m-am hotarat sa prepar si o prajitura cu gem de prune si nuca.Un deliciu de toamna

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 gr miez de nuca taiat
  • 400 grame gem de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc ca o bezea. Adaugam si uleiul. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare. Peste albusuri se incorporeaza amestecul de galbenusuri si se amesteca cu o lingura pentru a se omogeniza. Se adauga faina treptat si se amesteca. Se unge vasul mare al Multicooker cu ulei. Se  pune compozitia si se selecteaza BAKE, 40 minute, 150 grade.  

Intre timp am adaugat intr-un bol gemul de prune cu miezul de nuca. Cu 10 minute inainte de terminarea programului am deschis capacul si am pus  compozitia cu nuca si gem. Cand programul s-a terminat am lasat prajitura acolo sa se raceasca .

TIPS-URI

1

Daca gemul amestecat cu mierzul de nuca este prea subtire/moale se pot pune si 2-3 biscuiti simpli pentru a intari compozitia.

2

Se poate pune mai mult gem de prune pentru a iesi mai inalta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fara faina -Jamie Oliver