Prajitura cu mac

de Delicii Sanatoase in Prajituri, 2 Mar 2014 | 5518 vizualizari

 

Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.
Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.
Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 1 cana pulpa de migdale (ramasa de la prepararea laptelui)
  • 1 cana caise uscate (lasate peste noapte la hidratat)
  • 1/2 cana fulgi de cocos
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la jumatate de portocala
  • 1 Lg ulei cocos topit
  • 10 ml extract de vanilie
  • 1 lg coaja de portocala (optional)
  • Ingrediente crema:
  • 150 gr mac (macinat in rasnita)
  • 5 ml extract vanilie
  • 2-3 Lg miere (sau dupa gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.   

Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.

Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.

Preparare blat: 

Pulpa de migdale sa fie bine stoarsa, uscata.

Se pun in robotul cu lama S pulpa de migdale, caisele (pe care le puteti marunti cu cutitul inainte) si fulgii de cocos. Procesam pana se maruntesc caisele si toate cele 3 ingredientele sunt bine omogenizate. Adaugam apoi si restul ingredientelor si macinam pentru a se amesteca bine. Chiar daca compozitia obtinuta este mai moale, ea se modeleaza foarte usor si frumos.

Preparare crema:

Pentru crema amestecam intr-un bol macul macinat impreuna cu mierea si vanilia. Va recomand sa adaugati initial 2 linguri de miere, apoi sa degustati si sa completati daca este necesar.

Am folosit un inel culinar, in care am pus un prim strat de blat, am adaugat un strat de crema si inca unul de blat. Puteti pune la frigider aprox. o ora pentru a se mai intari.

Eu nu am avut rabdare (abia am reusit sa fac cateva poze) si am scos imediat din forma. Trebuie sa apasati usor cu mana pe prajitura si ridicati incet inelul. Va iesi perfecta.

Cred ca ar merge foarte bine cu un topping facut din caise.Daca incercati, dati de veste. Din cantitatile acestea au iesit 6 minunate prajituri.

Cu drag,

Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Delicii Sanatoase 1

03.03.2014, 22:04

Ma bucur ca este asa de apreciata reteta.

Ela, poti sa folosesti orice migdale, important este sa fie crude. Poti sa le macini in rasnita de cafea ca sa iasa blatul fin.

Ela68 1

04.03.2014, 10:06

multumesc

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 20:16

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca