Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata

de iriniuk in Prajituri, 12 Oct 2012 | 10526 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g mac, 100 g nuca de cocos
  • 1 esenta de vanilie

Pt crema avem nevoie de:

  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 cana de zahar(250 g)
  • o jumatete de pachet de margarina

Pt glazura avem nevoie de:

  • 7 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 5 lg cacao
  • 50 g margarina
  • 2 pachete de biscuiti picnic sau coconitos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.

Se adauga macul, esenta, fulgii de cocos, si faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30-40 min.

Intre timp preparam crema: intr-o cratita se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga laptele si praful de budinca.

Dupa ce se ingroasa se adauga margarina.

Se lasa 5 min,apoi se intinde pe blat.

Peste crema se adauga biscuitii unul  langa altul.

Glazura:

intr-o craticioare se adauga apa cu zaharul si cacaua si se pune pe foc.

Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si se mai lasa pe foc 2 min.

Se toarna glazura peste biscuiti si se orneaza cu cocos.

Se lasa sa se raceasca si se taie bucatele cat un biscuite.

 

 

                                        

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)