Prajitura cu mac si prune

de ala_oancea in Prajituri, 25 Sep 2009 | 8189 vizualizari

 

Dupa o reteta din "Click Pofta buna"

 

INGREDIENTE

  • 200+ gr faina
  • 250 gr mac
  • 300 ml lapte
  • 150 gr + 1 lingura zahar
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-15 prune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si prune:

Se fierbe macul macinat in lapte vreo 5 minute si se lasa la racit. Prunele se taie in jumatati, se scot samburii si se presara cu 1 lingura de zahar.
Se mixeaza untul si zaharul, se adauga ouale, coaja de lamaie, faina si praful de copt. Se pastreaza 2 linguri de aluat, iar la restul se adauga macul. La aluatul ramas se mai adauga putina faina, se framanta bine si se pune la frigider.
Se aseaza aluatul in tava, se adauga prunele, iar apoi se rade restul de aluat. Se coace aprox 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

rivka 1

25.09.2009, 23:03

Nu adormi dar daca cumva ti se fac teste la servici sau stiu eu....pentru consum de droguri iesi pozitiva pt droguri puternice, opium si dupa 3 , 4 zile

ANCA 1

26.09.2009, 21:01

e cu mac, hop si eu!

Panacris 1

17.10.2019, 20:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita Sárga mignon