Prajitura cu menta - reteta nr. 100

de T I M E A in Prajituri, 22 Aug 2012 | 6880 vizualizari

 

Am ajuns si eu la reteta nr. 100 pe bucataras. Si sper sa ajung la cat mai multe sute :))
Va servesc cu o prajitura aromata cu menta !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuca
  • 4 ling. apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 lingurite esenta de menta
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de menta
  • Ornat:
  • 150 gr ciocolata cu menta (After Eight sau Royal Mints): 100 gr ciocolata o topim pe baie de aburi, apoi o punem intr-o folie de Al si o dam la frigider 30 min; 50 gr taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta - reteta nr. 100:

Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapta cea mai mare. Adaugam zaharul si mai mixam 3-4 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. La final adaugam nuca amestecand usor pt a nu se lasa spuma.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema: mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Adaugam cacaua si esenta de menta mixand bine cateva minute. 

Taiem blatul in doua, insiropam prima foaie cu siropul obtinut prin amestecarea apei cu zaharul si esenta de menta.

Punem trei sferturi din crema si nivelam, apoi asezam a doua foaie deasupra, o insiropam si pe aceasta si ungem cu restul de crema.

Radem deasupra ciocolata scoasa din congelator.

Iar peste ciocolata rasa asezam bucatele mici de ciocolata cu menta.

Dam la frigider minim o ora, apoi putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta - reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

T I M E A 1

24.08.2012, 00:12

Va multumesc frumos

nadina73 1

24.08.2012, 01:23

La cat mai multe retete,

T I M E A 1

24.08.2012, 09:39

multumesc Nadina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache